noticies publicades dels actes del 4 de maig del 40 aniversari

Notícia publicada a cugat.cat: 

Una festa commemora la tasca del Taller Jeroni de Moragas en el seu 40è aniversari

Núria Juanico | Noticia difosa dissabte 

El Taller Jeroni de Moragas ha celebrat aquest dissabte 40 anys de lluita per la integració de persones amb discapacitat, i ho ha fet amb una festa multitudinària a la plaça d'Octavià per donar a conèixer la seva tasca i compartir l'aniversari amb els santcugatencs. Bastoners, Geganters i Diables han participat en la celebració, que també ha comptat amb la lectura de poemes i una xocolatada. L'entitat ha aprofitat l'efemèride per recordar els seus inicis a Barcelona, el seu trasllat a Sant Cugat i la creació dels centres ocupacionals per fomentar la inserció laboral dels seus membres a la ciutat.

El Taller Jeroni de Moragas va néixer el 1973 a Barcelona com una cooperativa per integrar a la societat les persones amb trastorns de desenvolupament intel·lectual i altres malalties mentals. El 1980 va traslladar-se a Sant Cugat, on es va crear un centre especial de treball que dóna servei a 23 persones i un centre ocupacional per a una setantena dels seus membres.


Enguany, el taller compleix 40 anys de vida i per celebrar-ho s'ha fet seva la plaça d'Octavià en una festa d'aniversari que ha reunit milers de santcugatencs al voltant d'una lectura de poemes i actuacions de cultura popular. El president del Taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès, ha explicat que la tasca de l'entitat és molt necessària i que ha aconseguit integrar molts joves en la societat durant aquests 40 anys.

El taller ha convidat els assistents a xocolata i coca, que també han pogut participar en l'elaboració d'un mural gegant amb motiu de l'efemèride. Una parada informativa ha fet d'aparador de la feina feta als centres laborals de la cooperativa i ha servit per donar a conèixer els seus projectes. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'entitat fomenta la cohesió social i dóna resposta a les necessitats d'un sector de població important a Sant Cugat.


Els actes de celebració de l'aniversari segueixen el 15 de juny amb el sorteig d'una samarreta signada pel primer equip del Barça i posaran punt final el 20 d'octubre amb una botifarrada popular, l'actuació dels Incombustibles i un partit de Boccia.


Mirar video


Notícia publicada al  TOT Sant Cugat:

El Taller Jeroni de Moragas celebra el 40è aniversari

P. Fernández i A. Mira

 Membres de la cooperativa, amics, familiars i coneguts no s'han volgut perdre l'acte d'inauguració de la celebració dels 40 anys de l'entitat

El Taller Jeroni de Moragas ha inaugurat oficialment la celebració del seu 40è aniversari. La plaça d'Octavià ha estat l'escenari que ha acollit l'acte inaugural, d'aquest dissabte 4 de maig. Un esdeveniment que ha aplegat a bona part dels membres de la cooperativa, els familiars, amics i ciutadans per posar en valor la tasca del Taller Jeroni de Moragas a Sant Cugat.


Els parlaments dels responsables del centre i de les autoritats entre les quals han intervingut la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny, la gerent del Taller, Cristina Monteagudo i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han felicitat la feina feta fins ara de la cooperativa pel seu esforç i constància durant els seus 40 anys d'existència.


L'actor Jordi Brau ha estat l'encarregat de llegir un poema fet per una de les persones amb discapacitat intel·lectual que forma part del Taller. La celebració ha comptat amb un berenar popular amb xocolata i coca pels assistents i amb les actuacions dels Geganters, els Bastoners i la tabalada i el correfoc infantil del Diables de Sant Cugat, que celebren la II Diada del Foc.


alt

altalt


El Taller Jeroni de Moragas

Aquesta cooperativa de treball associat d'iniciativa social va ser constituïda l'any 1973 amb la finalitat d'atendre i integrar socialment a persones adultes amb trastorn del desenvolupament intel·lectual i malaltia mental. L'objectiu dels actes de celebració és donar a conèixer la feina que fa, que es van presentar el dilluns 22 d'abril al Museu del Monestir amb la presència d'una cinquantena de membres de la Cooperativa i on el regidor de Serveis Socials, Joventut i Habitatge, Raül Grangé, va destacar la feina d'aquesta cooperativa de la societat civil "que ha donat resposta a les necessitats d'un col·lectiu de persones de la ciutat".


Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Lluís Vallès, va dir que es tracta d'una celebració per "conscienciar a la ciutadania de la necessitat de recolzament social i econòmic que requereix el sector per poder continuar treballant molts més anys per la qualitat de vida de les persones que atén". “Ha estat difícil arribar fins aquí i més en els darrers anys” assenyala Lourdes Abril, membre del Consell del Taller i coorganitzadora del 40è aniversari. “Amb la celebració volem aprofitar que estem d'aniversari per donar-nos a conèixer, que la ciutadania sàpiga que estem fent”.


Activitats de projecció externa i a nivell intern

Els actes de celebració que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, la Penya Blaugrana Sant Cugat, el TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat. A banda de la festa inaugural d'aquest dissabte 4 de maig, el 15 de juny el Taller Jeroni de Moragas participarà també en la Festa de la Infància que organitza la Penya Blaugrana Sant Cugat, per apropar el món de la discapacitat als nens i l'esport. Finalment, el 5 d'octubre es farà un acte de cloenda amb una botifarrada popular i un concert dels Incombustibles.


A nivell intern es faran diverses activitats amb la col·laboració de d'alguns artistes santcugatencs. També s'organitzarà un sopar amb les famílies del centre i s'elaborara un calendari solidari que comptarà amb el suport d'artistes, esportistes i famosos de Sant Cugat com La Porta dels Somnis, Lucrecia, Francesc Mauri, Pep Codó, Roser Capdevila, Àlex Corretja o Gemma Mengual, amb fotografies realitzades per Pep Pujol.


A més, el dia 16 de maig se sortejarà una samarreta del FC Barcelona signada pels jugadors. Tota la informació la trobaràs aquí.


Mirar video

 
© jmoragas 2012 | Avinguda de Villadelprat, 79, Sant Cugat del Vallès 08197 Barcelona España Tel.: 93 674 50 48 Fax: 93 675 30 48 web@jmoragas.org