La 4a edició del "Fem un museu" consolida l'art com una valuosa eina d'inclusió social - Sala de Premsa SantCugat

L’exposició, que aplega el treball conjunt de 10 persones amb discapacitat intel·lectual i 10 artistes emergents de la ciutat, es podrà visitar al claustró del Museu de Sant Cugat fins al 30 de juny

L’alcaldessa, Mercè Conesa, acompanyada de la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha inaugurat aquesta tarda, al claustró del Museu, l’exposició “Fem un museu. Tots hi pintem”, que té per objectiu fer accessible l’art i la cultura a persones amb discapacitat intel·lectual.

Segons l’alcaldessa, Mercè Conesa, “a través de la col·laboració entre artistes i usuaris, hem aconseguit travar uns llaços entre persones que reforcen la cohesió social del nostre municipi. Projectes com el ‘Fem un museu’ no només apropen la cultura a les persones amb necessitats especials, sinó que també són una eina de transformació social. Així, tant els artistes com els usuaris tenen una mirada nova sobre l’art, però també sobre el procés col·laboratiu de creació, que els ha conduït a dissenyar una peça diferent en una experiència singular”.

“Fem un museu” és, també, un projecte d’Aprenentatge i servei, que s’emmarca en els 22 projectes de ciutat previstos per a aquest mandat.

“Fem un museu” arriba a la quarta edició

La primera edició del projecte “Fem un museu” va tenir lloc el 2010”. “Fem un museu. Tots hi pintem” és un projecte endegat pel Museu de Sant Cugat i els serveis socials municipals a fi de fer accessible l’art i la cultura a persones amb discapacitat intel·lectual. Durant cinc sessions, usuaris d’ASDI, ATAM, el Taller Jeroni de Moragas i la Residència Sant Medir han estat guiats per 10 artistes emergents de la ciutat –membres d’Entretallers– amb l’objectiu de crear una obra artística. Els resultats d’aquesta col·laboració s’exposen al claustró del Museu de Sant Cugat-Monestir del 17 al 30 de juny.

Els participants al projecte –usuaris i artistes– són els següents:

Aleix Banquells (ASDI) i Carme Parellada

Vicens Garcia (ASDI) i Gerard Ortega

Rosa Llopis (Jeroni de Moragas) i Joan Cabré

Mariona Bosch (Jeroni de Moragas) i Núria Benet

Joan Mestre (Jeroni de Moragas) i Eva Navarro

Paco Ponce (Residència Sant Medir) i Sílvia López

Antonio Gabin (Residència Sant Medir) i Dani Berenguer

Elsa Farré (ATAM) i Aram Millet

Emma Tomàs (ATAM) i Guillem Ramisa

Enric Bru (ATAM) i Íngrid de Manuel

És previst que, al setembre, també es realitzi una mostra en la qual els joves artistes expliquin quins sentiments i sensacions els ha produït participar al “Fem un museu”.

fotografia de Localpress

 
© jmoragas 2012 | Avinguda de Villadelprat, 79, Sant Cugat del Vallès 08197 Barcelona España Tel.: 93 674 50 48 Fax: 93 675 30 48 web@jmoragas.org